Å sammenligne seg med andre

Hva skjer med deg og din business når du sammenligner deg med andre?

En ting er å la seg inspirere av andre, noe annet er det å sammenligne seg med andre. Det som ofte skjer når du sammenligner deg med andre er at:

  • det dreper kreativiteten
  • du popper ut fra hjertet og opp i hodet – det du gjør blir mindre autentisk
  • du slutter å være i nuet
  • du kjenner deg stresset og overveldet
  • du mister fokus og klarheten på det du skal gjøre
  • du mister koblingen med deg selv, og det som er unikt med deg

Det er vanskelig å la være å sammenligne seg med andre, men det er noen grep du kan ta for å redusere det. Skap heller ro og fokus for dine egne ting ved å:

  • melde deg av e-postlister som i utgangspunktet skulle gi deg inspirasjon, men som har endt opp med å gjøre deg stresset og overveldet – og som kanskje ikke en gang åpner
  • sette sider og personer du følger på Facebook på pause (eller slutte å følge) om det blir mye postinger og varsler
  • melde deg ut av Facebook-grupper som du ikke aktivt bruker og som kanskje drives av bransjekolleger du sammenligner deg og som trigger negative følelser og selvsnakk for din egen del

Ved å «beskytte» deg fra å sammenligne deg med andre vil du ikke la deg farge og påvirke av det andre gjør, men få mer ro til å skape fra deg, og ditt indre.

 

 

 

Sammenlign deg heller med deg selv

Se deg tilbake å se hva du faktisk har fått til, og du vil se at du har kommet mye lenger enn der du var i fjor – og hvor mye du har lært.

Dagens tema ble inspirert av yogatimen jeg var på i går som hadde mange balanseøvelser. For om du ikke er helt i balanse i ditt indre (f.eks. mye tankesurr…), og ikke har fokus på deg selv, så er det vanskelig å stå i disse stillingene.

Når jeg så meg rundt på de andre i rommet, på hva de gjorde og hva de klarte så mistet jeg fokus på meg selv og kontakten med min kropp og min kjernemuskulatur som jeg trengte for å kunne stå i disse posisjonene.

Jeg sto og vaglet inn og ut av balanseposisjonene, og måtte virkelig ta meg sammen for å få tilbake balansen og fotfeste ved å blokkere ut de andre i rommet og fokusere innover i meg selv, jorde meg og koble på kjernemuskulaturen for å få stabilitet. Kun fokusere på meg og mitt!

Akkurat som i business og i livet ellers så er vi alle unike, og vi er «skrudd sammen» på forskjellige måter. Ingen er som DEG. Og det har aldri eksistert en som er akkurat som deg, hverken nå, i tidligere tider eller i fremtiden. Derfor vil det aldri være produktivt å sammenligne seg med andre.

 

Ser du parallellen mellom yogatimen og det å drive business?
For når du har fokuset utenfor deg selv og følger med på hva alle andre gjør så mister du fokus og fotfestet på det du holder på med, det du ønsker å oppnå og det som er unikt for deg og din business.

Med dagens video så ønsker jeg å inspirere deg til å være bevisst, å kjenne etter hvordan det føles og hva det gjør med deg, når du sammenligner deg med andre. Og hvordan kan du snu tankesettet ditt slik at du sammenligner deg mer med deg selv.

Sammenlign deg med din tidligere versjon av deg selv – og hvem du ønsker å bli. Kjenn etter hva som føles riktig for deg. Vær mer i deg, i din kreativitet og ha fokus innover – og skap utover.

 

Signatur Rikke Dørum Schönborn

Believe in yourself. Be you.

>