Hvordan forholder du deg til positive og negative tilbakemeldinger?

Går du og kjenner på de gode tilbakemeldingene, eller er det den ene negative tilbakemeldingen som går og surrer som en plate i hodet ditt?

De fleste av oss henger seg opp i den ene negative kommentaren istedenfor de 10, 100, 1000 positive som du har fått oppigjennom tiden.

Hvorfor er det egentlig sånn at vi lar oss påvirke så mye av de få negative tilbakemeldingene? Og at den ene negative kommentaren nuller ut mange positive?

 

 

Det som slår meg er at vi alle går med tanker om at vi ikke er gode nok fra tid til annen. Hvem er jeg til å gjøre dette? Jeg blir nok snart avslørt som en bedrager (impostorsyndrome). Disse negative følelsene som vi har om oss selv blir forsterket når vi får en negativ tilbakemelding. Vi tror ikke nok på oss selv, og lytter til vår indre kritiker  som hvisker oss negative ting i øret.

Så ved en negativ kommentar så vil den indre troen på oss selv, eller retter sagt vår indre tviler, den som mener vi ikke er god nok bli forstørret og forsterket.

Istedenfor at denne forsterkede kraften av vår indre frykt, eller vårt indre «trossystem» om at jeg ikke er god nok og ikke kan nok skal få ta for stor plass, så kan du teste ut det jeg gjør.

 

Samle på de gode tilbakemeldingene

Jeg samler de positive tilbakemeldinger i et dokument  – og på små lapper som jeg legger i en fin boks.

Når du har en dag hvor du tenker at «Hvem er jeg til å gjøre dette her? Alle andre er så mye flinkere enn meg.» Da skal du ta frem boksen, eller arket, med de gode tilbakemeldingene du har fått på sosial medier, på mail, muntlig fra kunder, samarbeidspartnere og andre rundt deg.

La de fine ordene få marinere;
Wow du er fantastisk!
Du er flink!
Du hjelper mange – hva skulle de gjort uten deg?!

Det vil få deg ut av den negative spiralen, det vil heve energinivået ditt og du vil føle deg bedre.

Hva gjør du for å nulle ut negative tilbakemeldinger og selvsnakk?

Håper du finner det inspirerende. <3

Signatur Rikke Dørum Schönborn

 

PS! Hvis du føler deg fastlås, overveldet og frustrert i businessen, men du vet at du har et stort potensial og at det du tilbyr vil hjelpe dine kunder – da vil jeg invitere deg til en gratis og helt uforpliktende sparringssamtale med meg. Du kan se ledige tider, og booke den her.

>