Om Business fra Hjertet

Rikke Dørum Schönborn
Jobbe sammen?

Mentor, veileder, markedsfører

Jeg hjelper deg som driver egen business med å få klarhet, fokus og struktur ved å forankre businessen innenfra slik at budskapet blir tydelig og synlig i markedsføringen og du får de rette kundene.

Business fra hjertet handler om å skape business innenfra basert på dine styrker og engasjement. For når du tør å vise hvem du er, hva du tror på og hva du brenner for, også i businessen, får du en indre forankring og et fundament for å lykkes.

Det blir lettere å holde fokus, skape struktur og ikke minst å markedsføre din bedrift. Du vil oppleve at du blir tydeligere i din kommunikasjon, og at du tiltrekker deg de kundene som er rett for deg – de du best kan hjelpe.

Vi føler suksess når vi lever i tråd med den vi er, jobber med det vi liker og er gode til – og har balanse i livet.

Folk kommer til meg for å få hjelp med en markedsføring som enten ikke fungere så bra, eller at de ikke har kommet ordentlig i gang. Overraskende mange av disse har ikke den indre forankringen og fundamentet på plass.  Og da blir det nærmest umulig å markedsføre seg, og motivasjonen vil dale.

 

Min historie

Rikke Dørum Schönborn heter jeg, og jeg har jobbet med markedsføring og strategi i over 20 år. De siste 9 årene har jeg, gjennom eget firma, hjulpet mindre bedrifter med å bli mer tydelig og synlig i sin kommunikasjon og markedsføring.

Når jeg først startet for meg selv  og etablerte Fokus Marketing i 2009 jobbet jeg med å planlegge og utføre konkrete markedsføringsoppgaver for mine kunder. Alt fra å sette opp strategiske planer, nettsider og få de i gang på sosiale medier til lage trykksaker, annonser og nyhetsbrev. Det å drive egen bedrift er, som du også sikkert erfarer, den største selvutviklingsreisen du kan ha! Både du og bedriften er i en konstant prosess. Så for en tid tilbake så følte jeg at det jeg jobbet med ikke lenger gå meg samme drivkraft og mening – motivasjonen dalte og energien var sparebluss. Det måtte en endring til.

Jeg måtte finne igjen engasjementet og motivasjonen. Det som gir min business mening, rett å slett finne mitt nye WHY for å få forankret den nye retningen innenfra.  Så jeg startet å lytte innover for å finne frem til det jeg virkelig brenner for, hva jeg vil hjelpe andre med fremover og ikke minst hvem jeg vil hjelpe. Det var litt av en prosess med mye forrvirring, fortvilelse, frykt, utålmodighet,  men også glede, håp, fornyet entusiasme og vilje til å stå på videre.

Det jeg fant var at det er så utrolig viktig for meg å drive business fra hjertet, og det vil jeg hjelpe andre å gjøre også. For når du driver business fra hjertet  fremstår du som ærlig, tillitsvekkende. Og tørre å stå i den du er og det du tilbyr – og bruke det i markedsføringen.

Mange av de som tar kontakt med har mistet litt av driven og fokuset på hvorfor de holder på med det de gjør. De har tatt utallige kurs. Følger x-antall «guruer» som hevder de har løsningen på hvordan oppnå suksess. Laster ned gratis materiell og havner på utallige mailinglister, uten å implementere noe av det de lærer. Og de ender opp med å føle seg totalt overveldet over alt de må gjøre (utenom det de egentlig skal jobbe med). Det dukker opp negative tanker og følelser som drar energien ned – noe som ikke bidrar til å få fart i businessen akkurat.

Når du er på dét stedet mentalt, er det umulig å lage god og selgende markedsføring. Din lave energi vil ubevisst påvirke det du produserer og sender ut i markedet av tekster til nettsiden, blogger, poster på sosiale media, nyhetsbrev osv. Er du fortvilet og desperat etter flere kunder og mer penger? Ja, da vil den energien komme gjennom det du sender ut – og markedsføringen vil ikke resonere hos mottakeren. Hvem har vel lyst til å handle av en desperat person som kun tenker på inntjeningen…

Jeg ønsker å jobbe sammen med deg slik at du får dine styrker og talenter ut i verden og lykkes med egen bedrift på en måte som føles bra for deg. Gjennom et godt fundament, en  forankring av hva du gjør, hvorfor du gjør det, hvordan trosse frykten for synlighet, få klarhet, og en plan for hva de må gjøre for å få sitt budskap, tjenester og produkter ut i markedet ved å drive business fra hjertet og gjennom moderne markedsføring, fokus, struktur, strategi – og ikke minst rett tankesett. Jeg mener at en suksessfull business kommer innenfra.

Vi føler suksess når vi lever i tråd med den vi er, jobber med det vi liker og er gode til – og har balanse i livet. Når vi tør å vise hvem vi er, hva vi tror på og  hva vi brenner for også i businessen da har vi en indre forankring og fundament for å lykkes. Du vil bli synlig og tydelig i din kommunikasjon og tiltrekke deg de kundene som er riktig for deg når du driver business fra hjertet.

 

La oss gjøre en forskjell sammen

Dalai Lama sa dette på fredskonferansen i Canada i 2008:
«Verden vil bli reddet av den vestlige kvinne«.

Det var noe i meg som ga gjenklang, og en inspirasjon til å bidra til noe større på min måte med å hjelpe deg, og andre kvinner, med å skape en bærekraftig bedrift gjennom klarhet, struktur og fokus. Ikke det at jeg skal ut å redde verden helt alene… men sammen kan vi gjøre den litt bedre ved å gjøre våre produkter og tjenester tilgjengelig for de som trenger det.

Vi er en del av et større hele. Og når jeg bidrar til at du får brukt deg og dine talenter til å hjelpe andre igjen gjennom en bærekraftig business – ja da vil vi sammen kunne gjøre en forskjell i verden!

Jeg ønsker derfor å hjelpe deg med å få frem din og bedriftens unikhet for bedre resultater gjennom å jobbe innenfra og ut med tankesett, strategi, markedsføring og ikke minst hva du må gjøre for bli tydelig og synlig for de du virkelig ønsker å jobbe med.

Jeg kommer ikke til å spamme deg ned med masse e-poster, og du kan når som helst melde deg av listen. Din e-post blir ikke gitt videre.

>